Infants, adolescents i adults amb Alta Sensibilitat

Li molesten molt els sorolls de l’entorn

És molt sensible a les imatges que surten per la tele

Tot l’afecta molt

Es fixa amb detalls que altres no veuen

Aquestes són algunes de les observacions que fan els familiars de persones amb una sensibilitat especial i que condicionen la convivència del dia a dia en diferents llars.

Poder-nos conèixer a nosaltres mateixos com a éssers humans en totes les nostres dimensions ens pot ajudar a entendre les nostres reaccions en relació a les sensacions que rebem en relació amb el nostre propi cos, amb els altres i amb l’entorn que ens envolta.

Fer-nos conscients de les nostres sensibilitats és un primer pas per poder aprendre a gestionar les nostres emocions en els diferents contextos en els que ens movem habitualment.

L’aprofundiment en el coneixement del nostre grau de sensibilitat ens pot permetre també valorar diferents estratègies i pautes que ens poden ajudar davant d’estímuls i situacions que impliquen un impacte important per a nosaltres, tant si es tracta d’estímuls físics com ara olors, sabors, sorolls… com si es tracta de situacions emocionals i/o socials com ara les paraules que ens diu l’altre, el to amb el que ho fa…

Tots aquests aspectes són importants tenir-los en compte en infants, en adolescents i en adults per poder comprendre el món intern de la persona i poder-lo tenir en compte i tractar amb el màxim respecte. 

És important que els professionals poguem ajudar a les persones a detectar aquestes sensibilitats i acompanyar-les en la recerca d’estratègies que afavoreixin el seu benestar i el desenvolupament d’un potencial que pot ser molt enriquidor tant per a ells com per als altres. 

Val la pena  escoltar el programa de L’ofici de viure dedicat a aquest tema:

http://www.ccma.cat/catradio/alacarta/lofici-de-viure/lofici-de-viure-persones-altament-sensibles/audio/905162/

Mercè Clos Muntsant

http://www.copc.cat/ventanilla-unica/directorio-profesional/7889

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close