Dia Mundial de la Salut Mental

10 d’octubre de 2018

Segons la OMS:

LOS JÓVENES Y LA SALUD MENTAL EN UN MUNDO EN TRANSFORMACIÓN

La mitad de las enfermedades mentales comienzan antes de los 14 años

La mitad de las enfermedades mentales comienzan antes de los 14 años, pero la mayoría de los casos ni se detectan ni se tratan.

Con respecto a la carga de morbilidad entre los adolescentes, la depresión ocupa el tercer lugar.

El suicidio es la segunda causa de muerte entre los 15 y los 29 años.

El uso nocivo del alcohol y de drogas ilícitas entre los adolescentes es un gran problema en muchos países y puede generar comportamientos peligrosos, como las prácticas sexuales de riesgo o la conducción temeraria.

Otro problema son los trastornos alimentarios.

http://www.who.int/mental_health/world-mental-health-day/2018/es/

Cada cop és més evident la rellevància del factor emocional en la salut global de les persones.

Es produeixen situacions de malestar greu i  també de risc que fan patir molt a la persona i al seu entorn familiar i social.

Tot i que cada cop hi ha més consciència que cal tenir cura del nostre benestar emocional, malauradament, en general, encara es triga molt a demanar ajuda. Una ajuda que, a voltes, podria estalviar temps, quantitat i intensitat en el patiment.

És important trencar amb els estigmes relacionats amb la salut mental i també amb els prejudicis que es puguin tenir sobre l’ajuda que es pot demanar, així com dels estereotips a l’entorn de la figura del psicòleg i del seu treball terapèutic.

Dins de l’àmbit de la Psicologia es pot oferir un plantejament integrador capaç de tenir en compte tant el present, com el passat i el futur de la persona i totes les seves dimensions com a ésser humà.

El treball rigurós de professionals dins aquest àmbit amb una gran experiència és essencial per l’avenç en el coneixement de tots aquells factors que intervenen en el benestar de les persones i de la societat actual.

El treball coordinat dels diferents  especialistes també és important en molts casos.

El meu desig és que entre tot@s poguem facilitar el fet de trencar tabús, prejudicis i silencis i que poguem sumar esforços tant de professionals com de l’entorn social de les persones que pateixen per tal de poder treballar en favor del seu benestar.

La meva aposta:

Treballar sempre per al creixement de la persona, el desenvolupament del seu potencial al 100% a favor del seu benestar i del seu entorn, des de l’aprenentatge de l’estimació cap a ella mateixa, cap a la seva Vida i cap als altres

Salut i ànims!!!

Mercè Clos Muntsant

http://www.copc.cat/ventanilla-unica/directorio-profesional/7889

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close