Aprenent a ESTIMAR-SE i a ESTIMAR

APRENENT A ESTIMAR-SE I A ESTIMAR

L’Ésser Humà empren un viatge en iniciar-se la seva Vida en el que es trobarà amb diferents reptes. El més gran de tots ells serà el d’aprendre a ESTIMAR-SE, a ESTIMAR ALS ALTRES i a ESTIMAR LA VIDA.

A les edats més primerenques ELS ALTRES SERAN UN REFERENT del que significa ESTIMAR i de les mostres d’AFECTE que hom pot compartir per expressar el seu AMOR vers els altres.

De mica en mica l’infant anirà aprenent la dansa entre l’aprendre a DONAR i l’aprendre a REBRE amb l’efecte bumerang que el retro-alimenta.

Amb l’esclat de l’ADOLESCÈNCIA les hormones es reactivaran i començaran els focs artificials i les papallones a l’estómac amb l’enamorament i la recerca de parella. L’experiència del primer amor posarà en joc l’art de seduir i la capacitat d’estimar de l’adolescent. Cal tenir en compte els següents ingredients per tal de facilitar unes relacions interpersonals enriquidores i sanes:

  • La seva AUTOESTIMA, la seva seguretat i confiança en ell/a mateix/a seran fonamentals per tal de VÈNCER PORS a l’hora de llençar-se a buscar les seves primeres experiències més íntimes i també a l’hora de posar LÍMITS a l’altre quan ho desitgi.
  • Els VALORS, sobretot el RESPECTE per la seva pròpia persona, per les altres persones i per la Natura seran fonamentals si vol gaudir dels diferents instants que li ofereixi la Vida i anar omplint la MOTXILLA DE LA FELICITAT
  • La Capacitat de RESILIÈNCIA o de refer-se davant de les adversitats, com ara els primers desenganys amorosos, serà fonamental per tal d’aixecar-se i continuar CAMINANT.

És important que com a adults siguem conscients de tots aquests ingredients i que puguem aprendre a gestionar-los si volem transmetre’ls als infants i adolescents amb els quals interactuem dia a dia. Si desitges cultivar-los o ampliar els teus coneixements sobre aquests temes o bé desitges que els teus fills puguin fer-ho pots adreçar-te a:

Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

Teràpita, Tallers i Xerrades

667289012

https://merceclosmuntsant.wordpress.com/perfil-professional/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close