L’aventura de ser Pares

UNA OPORTUNITAT D’APRENENTAGE CONSTANT

Un dia es pren la decisió i l’embaràs s’inicia. És només el principi d’un camí que durarà tota la Vida.

El nadó comença a prendre forma mentre l’imaginari dels pares no para de plantejar-se interrogants i idees de projecció de futur. La Vida canviarà per a tot el nucli familiar.

Sense un llibre d’instruccions que l’acompanyi el nen o nena arribarà al món i sentirà una constantment una paraula que l’identificarà: el seu nom. Poc a poc  s’anirà desenvolupant i des de les seves primeres passes fins que emprengui la seva pròpia cursa com a persona adulta hi haurà un munt de situacions que plantejarà als pares la responsabilitat de prendre decisions.

Amb el naixement de cada infant s’obra l’oportunitat d’acompanyar al seu creixement a un nou ésser, l’oportunitat d’ensenyar i a l’hora d’aprendre en funció dels reptes que presenti l’educació del fill/a segons la seu temperament i les diferents circumstàncies que es presentin al llarg del seu desenvolupament.

Ser pares implica un acte de valentia, de generositat i de reptes constants. És important que com a adults ens puguem plantejar què volem oferir als fills i en quins valors volem basar la seva educació.

Què ens agradaria transmetre’ls? Què els volem oferir/donar com a éssers humans? Quins valors considerem més importants?

Els fills aprenen, més enllà de les nostres paraules i de les nostres accions, del nostre exemple i del que transmetem com a persones, la nostra autenticitat en el que diem i el que fem serà essencial en cada resposta que donem.

Malgrat el ritme de vida que imposa la nostra societat, és important també poder tenir temps per tenir cura del nostre propi ésser i de la nostra manera d’estar en el món ja que el nostre benestar també serà el benestar dels nostres fills/es i permetrà que tots plegats puguem gaudir més de la nostra estada en aquesta Vida.

Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

Teràpia, Tallers i Xerrades

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close