Adolescents amb les hormones a ritme de surf en l’últim tram del curs

Com ajudar-los?

El mes d’abril porta amb ell un petit parèntesi tant per a l’alumnat com per al professorat: La Setmana Santa. Enguany ben enganxada a la jornada de Sant Jordi i propera a diferents Fires que conviden a sortir i a aprofitar aquests dies en què el sol cada cop se’n va a dormir més tard.

Caldrà que tant joves com adults aprofitin per carregar piles per enfrontar el tram final del curs. Un trimestre curt però intens, ple d’exàmens i notes finals que poden condicionar les hores de gaudi de l’estiu per aquells/es alumnes qui s’hagin de presentar a exàmens de setembre, així com per els/les qui finalitzin una etapa i n’hagin de començar una nova.

En aquesta estació primaveral les hormones viatgen talment com si fessin surf  entre el va i ve d’onades que pugen  i baixen sense control, si més no aparentment. Els nervis s’accentuen per l’interrogant del que passarà amb aquest final de curs i el que s’esdevindrà després. Tot plegat porta sovint a situacions emocionals difícils de gestionar per als nois/noies i també per als adults que els acompanyen en el seu procés d’aprenentatge i creixement personal.

El segon de Batxillerat, amb la selectivitat ben a prop, és un dels cursos que acostuma a suposar més pressió per als/les estudiants que vulguin accedir a una Carrera Universitària i no sempre és fàcil mantenir la calma i el bon ambient quan els nervis estan a flor de pell.

Paciència, comprensió i una bona dosi de sentit de l’humor seran bones i quasi imprescindibles companyes de camí en aquest darrer tram del curs si es vol mantenir una certa harmonia dins de l’ambient familiar i escolar.

Els meus millors desitjos per a tots/es vosaltres al llarg d’aquesta estació tan bonica i també per les següents.

Consulta de Psicologia Mercè Clos Muntsant ofereix assessorament i ajuda tant a adults com a adolescents a nivell individual i també Xerrades-Taller amb estratègies i exemples d’actuació en situacions difícils d’afrontar.

Psicòloga Col.7889 EXPERTA EN ADOLESCÈNCIA I SITUACIONS DE CONFLICTE. 26 anys d’experiència professional i 30 de formació continuada.

Per a més informació pots continuar visitant la web i/o telefonar al número:

667289012

Teràpia, Xerrades-Taller, Articles

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close