De la nit més fosca al despertar de l’astre rei

L’ACOMPANYAMENT DE LA PERSONA EN EL CAMÍ DEL SEU PATIMENT A LA DESCOBERTA DE LA SEVA RIQUESA INTERIOR, LA PAU I LA CALMA

Les sensacions, emocions i pensaments derivades de les vivències que experimentem a partir de cada instant de la nostra vida és únic i irrepetible.

Si poguéssim endinsar-nos en el món interior de cada persona descobriríem que hi ha un univers immens en la forma de  mirar, escoltar i sentir cada un dels esdeveniments que conformen la vida de cadascú.

Tinc la gran sort de tenir una feina que m’apassiona i em permet conèixer cada cop més a fons la immensa diversitat i riquesa de l’autèntic ésser humà que tenim dins nostre.

M’agrada utilitzar metàfores, imatges i diversos materials a l’hora de treballar amb els meus pacients i acompanyar-los en la descoberta d’aquells tresors amagats que tenen dins seu.

Sovint aquests tresors queden ocults en la foscor de la nit, ofuscat pel patiment i les situacions de malestar, angoixa i depressió.

En aquelles situacions més dures, sobretot en aquelles en les quals desapareix la consciència del sentit de la pròpia vida, és important que com a professionals coneguem bé el terreny que trepitgem i ens convertim en exploradors incansables en la recerca, en l’aprofundiment i en l’actualització constant dels nostres coneixements.

CAP TERAPEUTA PODRÀ ACOMPANYAR MAI A NINGÚ A FER UN PAS MÉS DEL QUE ELL/A HAGI FET COM A PERSONA I COM A PROFESSIONAL EN EL CAMÍ DE LA SEVA VIDA.

Aquest camí del professional és important si vol ajudar a la persona a connectar amb l’autenticitat del seu ésser més enllà del seu estat d’ànim i les problemàtiques que formen part del seu dia a dia, amb aquell potencial interior que li pot donar força per poder veure petits estels en la foscor de la nit i, fins i tot, per descobrir les aportacions que només ell/a pot fer a la societat. Aportacions que donen sentit a la l’existència de cada ésser humà. El despertar de l’astre rei que hi ha en cadascú de nosaltres es manifesta a través de la nostra presència, les nostres paraules, les nostres accions i transcendeix més enllà de nosaltres mateixos.

També cal la humilitat suficient per tal de poder reconèixer quan la persona necessita l’ajuda complementària d’altres professionals i fer un enfoc multidisciplinari que contempli les múltiples dimensions i necessitats de la persona i el seu entorn.

Bon retorn de les vacances!

Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

merceclosmuntsant.blog

667289012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close