Viure corrent com si se’ns escapés un tren a cada instant

El perill de caure en el precipici de l’ ansietat i la depressió

Us heu sorprès alguna vegada corrent com si se us escapés algun tren fins i tot en moments en què no era necessari? Us costa trobar espais personals de descans?

Si algun dia feu l’exercici de veure una pel·lícules del segle XX i comparar-les amb les del segle XXI podreu observar el canvi de ritme en el pas d’una imatge a una altra, d’una escena a una altra. Us convido a fer-ne un paral·lelisme amb els canvis produïts al llarg de les darreres dècades en la nostra societat.No sé fins a quin punt som conscients de les conseqüències que té viure a un ritme cada cop més hiperactiu per a la nostra salut.

Des de l’àmbit de la psicologia s’observa que el perill de caure en el precipici de l’ansietat i de la depressió, així com d’altres problemàtiques associades a elles,s’incrementen cada cop més.  

És necessari que els/les professionals que treballem pel benestar de les persones puguem tenir una perspectiva àmplia, integradora i multidisciplinària per tal de fer front als nous reptes que ens planteja i plantejarà el segle XXI.

Per a l’ésser humà disposar de moments de silenci, de calma, de trobada amb un/a mateix/a són també necessaris per tal de plantejar-se qüestions fonamentals com ara: Qui sóc? Què hi faig en aquest diminut planeta envoltat d’un Univers infinit? Com em sento amb la vida que porto? Qui i què és el que més dóna o pot donar sentit a la meva Vida? Quins objectius vitals em plantejo? De quins valors i creences parteixo? Quin seria el llegat que m’agradaria deixar en aquesta Terra?

Aquests espais poden permetre intentar donar resposta a aquestes preguntes que són de vital importància per evitar caure en el precipici d’un buit existencial, d’un anar passant la vida sense sentit, de trobar-nos atrapats en situacions quotidianes que no ens omplen i/o que ens ho fan passar malament donant lloc, sobretot a llarg termini, a estats de depressió difícils de gestionar.

Val la pena aturar-se de tant en tant, fer una revisió de la nostra situació en els diferents àmbits de la nostra vida i de les sensacions que ens generen. Cal tenir present que en el cas de sentir-nos malament i no saber com sortir-nos-en sempre tenim l’opció de fer el pas de demanar ajuda als especialistes que ens dediquem a acompanyar a les persones en el seu procés de vida per tal d’afavorir la millora en el seu benestar.

Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

667289012

merceclosmuntsant.blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close