Abraçar amb les paraules, acaronar amb la mirada

L’ús de la mascareta i la comunicació humana

L’ús de les mascaretes ha esdevingut obligatori en el nostre entorn. Algunes de les reflexions a l’entorn del seu ús així com a la comunicació a través de les noves tecnologies a les quals ens hem trobat restringits en el nostre dia a dia les podeu llegir en el següent enllaç:

https://www.socdelmontseny.cat/abracar-amb-les-paraules-acaronar-amb-la-mirada/

Tal i com expreso en ell, des del meu punt de vista, la transmisió de caliu humà sempre és i ha estat important per a la persona, sobretot en les situacions difícils.

Aquest caliu s’ha pogut trasmetre al llarg de diferents èpoques de la nostra vida com a éssers humans a través de les parales però també a través de la comunicació no verbal: la mirada, el somriure, la caricia, un petó i/o una abraçada, la presència de les persones que més ens estimen i més ens estimem…

Amb l’aparició del COVID-19 La comunicació no verbal i el contacte físic han estat restringits a la seva expressió mínima. Tot i així, sempre ens ha quedat i ens queda la possibilitat d’abraçar amb les paraules i d’acaronar amb la mirada. També aquell sentit de l’humor sa capaç d’arrencar alguna rialla en l’acompanyament de les persones que ho passen malament

Crec que és important tenir-ho present en la nostra vida privada i també en l’exercici de la nostra professió. Així com també la idea que no estem mai sols, malgrat que en moltes situacions ens hagués agradat tenir presencialment a determinades persones al nostre costat, és important poder valorar les que sí que hi han estat i també la possibilitat de comunicar-nos a través de les noves tecnologies, fet que no hagués estat possible en segles anteriors.

Treballant sempre des del cor:

Mercè Clos Muntsant

Consulta de Psicologia a Cardedeu.

Visites presencials i/o online.

667289012

https://www.socdelmontseny.cat/abracar-amb-les-paraules-acaronar-amb-la-mirada/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close