L’ajuda professional en temps de pandèmia

Saber-se i sentir-se acompanyat/ada

La situació actual ens continua presentant reptes importants en el nostre dia a dia. No sempre és fàcil aixecar-se amb un humor positiu i amb l’alegria al cor pel fet d’emprendre una nova jornada, sobretot quan se’ns presenten dificultats inesperades, problemàtiques que esdevenen feixugues i/o quan no veiem que hi pugui haver una millora propera.

Hi ha persones que se senten molt soles. N’hi ha que se senten atrapades pel patiment causat per vivències del passat. N’hi ha que els pesa més les pors i preocupacions del que pugui passar en el futur. Altres pateixen les conseqüències de la barreja de les diferents sensacions esmentades. L’angoixa, la depressió, la irritabilitat, entre d’altres simptomatologies, van prenent terreny en aquelles ànimes que se senten esgotades. El dol per les diferents pèrdues no acostumen a ser fàcils d’elaborar.

Es va notant cada cop més la necessitat de vida social, de poder-nos trobar, abraçar i compartir estones amb persones que trobem a faltar. La disminució dels espais de lleure i distracció que permeten que la ment s’evadeixi una estona de les preocupacions quotidianes també va tenint el seu impacte.

En moments com aquests l’escolta del nostre propi cos i sensacions que tenim és de vital importància si es vol preservar la salut. Poder valorar el nostre estat d’ànim, així com el grau d’estrès i/o malestar psicològic que poden suposar aquestes situacions amb criteris objectius a través d’algun professional ens hi pot ajudar.

Callar i aguantar, viure en solitud el patiment, no ha estat mai una opció saludable ni per a nosaltres ni per a les  persones que formen part del nostre convivència diària.

Els fils invisibles de la connexió entre les persones ens uneixen i fan que, més enllà del que verbalitzem, notem l’estat dels qui ens envolten i, en funció del nostre grau d’empatia, aquest ens influeix en major o menor mesura.

Aquests i altres factors interfereixen en les nostra manera d’interactuar amb els altres i la nostra capacitat de comunicar-nos de forma satisfactòria. Hi ha relacions interpersonals que es veuen afectades en contra del que desitjarien les persones que interactuen.

El fet de demanar ajuda professional pot permetre també una millora en tots aquests aspectes. Fer el pas a vegades costa, però el fet de saber-se i sentir-se ben acompanyat/ada en el nostre camí pot ser clau per una vida més plena i agradable tan per a la pròpia persona que fa el pas de demanar-la com per a les persones que l’envolten.

Per a més informació:

Consulta de Psicologia Sanitària Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

667289012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close