Especial Sant Jordi i Santa Jordina

M’hi acompanyes?

Petites, entremaliades i juganeres. L’una li pica l’ullet a l’altra. Es conxorxen i creen aliances. Finalment s’ajunten per empoderar-se i agafar un significat que d’altra manera no tindrien. Per això necessiten sumar esforços, col·laborar i formar la combinació perfecte. Finalment juntes esdevenen paraula i aquesta omple de sentit la seva existència.

La ruleta de les possibilitats d’esdevenir es multiplica amb l’acte creatiu. Dolces o amargues, suaus, abruptes, seductores, amables, sinceres, misterioses, revolucionàries, creatives, predictibles o impredictibles… Ara són les paraules que aspiren a convertir-se en frase i amb més o menys fluïdesa prendre volada per formar un text que algú, en algun indret del món, escriu amb alguna intenció.

Qui sap si algun dia el rebrem en forma de carta, llibre, poesia o bé cançó. El que si sabem és que diferents sensacions poden brollar en capbussar-nos en la seva lectura o en l’escolta d’algun rondallaire o cantant.

I més enllà del llenguatge verbal, la comunicació humana està plena de simbologies que tenen un impacte en les nostres relacions.

La rosa n’és un bon i bell exemple. Als nostres balcons, terrasses i patis hi podem trobar un ampli ventall de rosers de diferents mides que omplen de fragància, vida i  variat color la nostra terra.

Escollida com a símbol d’amor, la rosa és una flor de perfums agradables, pètals de formes sinuoses, tacte suau i colors bonics que contrasten amb aquelles punxes de les espines que li serveixen per defensar-se. Amables i carinyoses, però també valentes, recorden que en nom de l’amor no s’hi val col·lar-hi de tot… però aquest seria tema per un altre article o bé un llibre que va fent xup xup dins meu del qual no n’avanço res més per no fer-ne spoiler.

Sant Jordi i Santa Jordina és un bon dia per sorprendre a l’enamorat, a l’enamorada i a totes aquelles persones que desitgem amb llibres i roses. Enguany podem tornar a gaudir d’aquell paisatge ple de paradetes que forma part de cada 23 d’abril i que l’any passat vam trobar a faltar.

Feliç dia a tothom i Felicitats a tots els Jordis i Jordines.

Mercè Clos Muntsant

Consulta de Psicologia a Cardedeu

merceclosmuntsant.blog

667289012

Gràcies a la imatge lliure de dret i gratuïta de les roses i la partitura de pixabay

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close