El cos que habitem

Milions de diminutes cèl·lules composen el cos que habitem. Aquestes s’organitzen creant teixits, òrgans que ens permeten fer les funcions vitals i ens permeten  també transitar com a viatgers còsmics en el planeta Terra.

Invisibles al nostre ull humà, les cèl·lules compleixen amb les seves tasques de nit i dia, estiguem desperts o adormits. Les vint-i-quatre hores del dia, cada dia de la nostra vida el nostre cos realitza un munt de funcions de les quals ni tant sols cal que en siguem conscients perquè es continuïn executant.

Ho fan, en la majoria de casos, silenciosament, discretament, tret d’aquells moments en què, per diferents factors, hi ha alguna cosa que no funciona. Aleshores es queixen. A vegades a través del mal de cap o diversos dolors, marejos i una variada simptomatologia que ens avisa que cal revisar què està passant.

Quan no fem cas a aquestes senyals la Natura, que és prou sàvia, posa en marxa mecanismes d’alarma cada cop més forts,  accentuant la intensitat dels símptomes i/o augmentant-ne la varietat.

Per tal de tenir cura del nostre cos es poden emprendre diferents accions orientades a mantenir-lo en forma, mimar-lo i estimar-lo. En primer lloc adquirint uns hàbits saludables que engloben l’alimentació, el descans i l’esport. Però també hi ha altres pràctiques que poden contribuir al benestar físic i psicològic amb objectius com ara:

  • Augmentar el coneixement del funcionament i necessitats del cos
  • Adquirir estratègies de disminució de l’estrès i tècniques de relaxació
  • Gestionar de forma sana els pensaments i emocions
  • Tenir cura d’aquells inputs que entren a través dels nostres sentits i el coneixement del seu impacte en el nostre cervell

La psicoeducació té presents aquests objectius, és una bona eina dins del context de la consulta de psicologia que permet tenir cura de nosaltres mateix@s i  val la pena conèixer sense que necessàriament es parteixi de cap patologia sinó precisament per al seu valor de prevenció i optimització de la salut.

Per a més informació:

Consulta de Psicologia Sanitària Mercè Clos Muntsant

667289012

merceclosmuntsant@gmail.com

merceclosmuntsant.blog

Col.7889

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close