Aprenents de l’art de viure

Enmig d’un inabastable Univers, la Via Làctia. I dins de la Via Làctia un puntet blau. I en aquest puntet blau, terrícoles de diferents edats hi viuen amb un ofici ben complexa: Aprenents de l’art de viure.

Un ofici que dóna per tota una vida i més. Des del moment en què el nostre cap surt a la superfície i respira per primera vegada l’oxigen de la nostra atmosfera i fins al nostra darrer alè el món ens planteja reptes a assolir.

Diuen que el coneixement passat a experiència esdevé saviesa. I la saviesa amplia la consciència. I la consciència alhora ens fa coneixedors del poc que sabem en comparació a la immensitat de la realitat que ens envolta. Així que qui tingui curiositat per aprendre pot gaudir-ne sempre, des del primer minut del dia a l’últim, cada dia de la seva vida.

Ara bé, si ens centrem en la nostra realitat humana el camí no sempre és planer i la realització dels aprenentatges en l’art de viure sovint no és fàcil. La pròpia relació amb un/a mateix/a i amb els altres ens sacseja i ens posa a prova a vegades de formes que ens resulten poc amables.

La nostra capacitat de superació de les dificultats va molt lligada a la nostra manera de relacionar-nos amb nosaltres mateix@s. En realitat els grans aprenentatges tenen a veure amb la nostra pròpia història d’amor. Una història que dura des de sempre i per sempre.

La relació amb els altres constitueix una altra de les fonts inesgotables d’aprenentatge. Els altres i els esdeveniments que tenen lloc en el nostre dia a dia ens fan de mirall del que portem dins nostre i a la inversa. Les nostres interaccions es veuen influïdes per un amalgama de pensaments i emocions que poden suposar un suport constructiu i beneficiós per totes les persones que interactuen o bé  convertir-se en font de conflicte sense que a vegades ni tant sols siguem prou conscients de la causa real que l’ha originat.

Heus aquí la importància de poder ampliar la nostra consciència i treballar la nostra capacitat de reflexió, d’introspecció feta des de la humilitat, per tal de poder aprendre a gestionar les diferents situacions de les quals en som protagonistes de la millor manera possible i de forma enriquidora.

Acompanyar en aquests processos d’aprenentatge és una de les funcions de la teràpia, des del meu punt de vista, sempre amb l’objectiu d’empoderar a la persona perquè cada cop tingui i pugui gaudir més del seu propi potencial com a agent de canvi positiu de la seva pròpia realitat i de les situacions que es creen al seu voltant.

Consulta de Psicologia Sanitària Mercè Clos Muntsant

Col.7889

Per a més informació:

667289012

merceclosmuntsant@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close