Colze a colze

Converses que ens empoderen davant de la situació actual

La situació per la que estem passant a nivell mundial planteja reptes importants. Ens trobem davant de la necessitat de vetllar per la salut de les persones i dels diversos col·lectius que formen part de la nostra societat.

L’ésser humà, com a ésser social que és, té la possibilitat de treballar colze a colze per sumar esforços davant de les adversitats per tal de poder-les superar i seguir caminant endavant.

La resiliència col·lectiva, la nostra capacitat per sobreposar-nos a les dificultats, es posa a prova sobretot en situacions de dificultat que es perllonguen al llarg del temps.

Hi ha diversos factors que influeixen en la nostra salut, un d’ells és els fet d’interaccionar amb altres persones, poder fer vida social, aquella “vidilla” que moltes persones han trobat a faltar durant mesos.

L’espai de vacances permet fer trobades amb les amistats i familiars. Ara bé, perquè les nostres trobades siguin el més saludables possible cal tenir en compte diferents actituds positives que són d’agrair com ara:

  • El sentit de l’humor d’aquelles persones que saben arrencar una rialla del cor quan hi ha tristesa i/o cansament
  • L’escolta amable i pacient del qui sap acompanyar processos durs
  • Les aportacions de diversitat de temes enriquidors, distrets, alegres
  • Les idees constructives des d’una mirada amb perspectiva per a la millora de les situacions actuals i futures
  • La capacitat de continuar somiant malgrat l’adversitat

És un bon moment per posar en pràctica totes aquestes habilitats que fan que la nostra vida i la dels altres sigui agradable i de bon portar. Així com també poder compartir activitats que ens permetin desconnectar de les nostres rutines diàries, divertir-nos i relaxar-nos.

Cada una de les nostres paraules i accions positives, realitzades amb estimació, trascendeixen més enllà de nosaltres mateix@s i contribueixen a la superació de les situacions de crisi com la que estem passant actualment. Així que ànims i anem sumant esforços!!!

Una abraçada,

Mercè Clos Muntsant

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close