Ingredients de la teràpia al servei dels processos de creixement, transformació i empoderament

En les sessions terapèutiques el client és el protagonista de cada sessió i cal ajudar-lo a aconseguir l’objectiu de transformar les seves situacions de patiment en oportunitats d’aprenentatge, posant llum per tal d’ampliar la seva mirada i caminar vers la millora de les sensacions de benestar des d’un plantejament d’empoderament i de creixement personal.

Per tal que el procés terapèutic pugui tenir els seus fruits, més enllà de la implicació de la persona que demana l’ajuda, cal que per part del terapeuta es tingui cura de diferents aspectes entre els quals m’agrada destacar els següents:

L’escolta, l’acollida i l’acompanyament des de l’empatia adequada que afavoreixen el vincle terapèutic i també la sensació de comprensió del patiment i les problemàtiques que planteja la persona al llarg de les diferents sessions.

El fet de proporcionar el caliu necessari per tal que la persona se senti còmode dins de les sessions terapèutiques i establir una bona sintonia que afavoreixi una bona connexió entre el terapeuta i el client són aspectes bàsics i poden resultar terapèutics ja en ells mateixos.

L’ambient relaxat i la transmisió de seguretat, confiança i calma, una bona base de coneixements teòrics i sobretot el bagatge del professional amb totes les seves experiències i aprenentatges són ingredients que cal poder posar al servei de les persones a les quals atenem.

A aquests caldrà afegir-hi una aposta ferma, respectuosa amb el ritme de la persona i constant per la persona i les seves possibilitats de millora en la seva qualitat de vida.

La il·lusió pels reptes que es plantegen en cada cas, la claretat en el plantejament d’objectius comuns concrets ben definits, l‘estimació i la vocació per la feina que es fa seran de gran valor.

És important també la capacitat pedagògica per tal de poder aclarir dubtes i explicar els conceptes teòrics que es considerin necessaris per situar a la persona en aquells aspectes que cal treballar amb exemples que puguin il·lustrar el funcionament de les dinàmiques que es porten a terme dins del procés terapèutic i la seva importància.

Poder posar exemples que facilitin el modelatge així com fer exercicis pràctics que permetin ampliar la caixa d’eines i de recursos que la persona té a l’abast de manera que els pugui posar en pràctica també en les diferents situacions quotidianes amb l’objectiu de poder valorar diferents alternatives d’acció i/o maneig dels pensaments i emocions i d’aquesta manera empoderar-la.

Per tal d’aconseguir tenir en compte tots aquests aspectes en cada sessió i oferir la màxima qualita possible cal la formació constant al llarg del temps, estar al dia de les novetats que presenta la ciència i la tecnologia, els avenços en psicologia i altres corrents terapèutiques així com el treball de creixement personal realitzat des de l‘honestedad, les bones pràctiques i l’humilitat que tota persona necessita per continuar aprenent.

És per tot això que sé que em correspon la responsabilitat, el desig i la voluntat de continuar aprenent cada dia de totes les situacions viscudes i estones compartides amb les persones que m’envolten i les que vénen a la Consulta. Amb gran estimació per totes elles i les que pugui conèixer i/o atendre en un futur el meu agraïment pel que aportin a la meva Vida.

Treballant sempre des de la meva vocació.

Per a més informació:

667289012

merceclosmuntsant@gmail.com

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close