Des del cos, amb Amor

DES DEL COS AMB AMOR

Una mà posada amb amor sobre el ventre d’una dona detecta un petit copet. Amb els nervis i les emocions a flor de pell esperen impacients escoltar per primera vegada els batecs d’un nadó que ve de camí.

Un cop venim al món milions de cèl·lules organitzades i especialitzades en perfecta sincronia funcionen de dia i de nit, mentre estem desperts i mentre estem adormits, vint-i-quatre hores al dia, cada dia de la nostra vida. La major part de les funcions que realitza el cos per tal de mantenir-nos vius les fa sense que en siguem conscients.

Hi ha cossos de diverses mides i volums, amb matisos diferents pel que fa al to de la pell, cabells i ulls. Rossos o de pell bruna la bellesa emana del seu interior, de l’espai més profund i íntim del cor, de l’ànima de qui l’habita. Meravellós, fascinant i increïble miracle de la Natura quan un caparró surt i respira l’aire per primera vegada de l’atmosfera que l’ha d’acollir.

Mentre hi ha salut els òrgans dels sentits ens permeten percebre i interactuar amb el nostre entorn de diverses maneres. Mirar, tocar, olorar, escoltar i tastar sabors, textures, colors, sons i olors. Un cervell preparat per descobrir i aprendre, conèixer, sentir i estimar al ritme dels batecs d’un cor que bombeja sang i vida de color vermell passió.

De dins nostre brollen paraules, gestos, somriures, rialles i plors que parlen de nosaltres, de les nostres emocions, dels nostres valors, de qui som i de com ens sentim. La nostra personalitat es va dibuixant de mica en mica.

Dissenyat per moure’s, el cos ens permet desplaçar-nos, recórrer espais i racons, bellugar braços, mans i cames, pelvis, cap i tronc, cada una de les nostres articulacions pot ballar al ritme de la música que més ens faci vibrar.

L’ intercanvi social, el contacte físic, l’expressió d’afecte. Donar i rebre abraçades i petons, carícies font de plaer. Mirades de complicitat. Neurones mirall que ens permeten imitar, comprendre i empatitzar. Bromes agradables i amb bon sentit de l’humor que ens fan riure per sota el nas. Jocs fets amb picardia que proporcionen emoció i alegria. Enamorar i deixar-nos seduir. Regalar bones estones i agrair. I per damunt de tot: RESPECTAR.

Pensar, crear, construir i contribuir al bé comú. Pintar i admirar obres d’artistes. Actuar, observar i aplaudir. Composar, escoltar. Escriure, llegir. Fotografiar. Distreure’ns i descansar. Somiar desperts i viatjar cap a móns reals i/o imaginaris. Caminar vers nous objectius i reptes. Preveure i improvisar segons les circumstàncies.

L’intercanvi amb el nostre entorn natural. Natura enmig de la natura formant part de l’Univers, d’un tot universal ple de misteris. Un món per explorar, flora i fauna que comparteixen matèria, foc, terra, aigua i aire amb nosaltres.

Val la pena tenir-ne cura del cos que tenim, estimar-lo i mimar-lo. Que per molts anys en puguem gaudir.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close