Embolica que fa fort. Quan el pensament entra en bucle.

De sobte, un pensament intrús, d’aquells que no et fan sentir bé, entra en la ment i comença a donar-hi voltes desencadenant una emoció, aquesta reforça els pensaments semblants a l’anterior, l’emoció creix, es fa més potent, i la ment queda atrapada en una allau de pensaments tots en la mateixa direcció, a voltes impregnats de ràbia, altres de culpa, de vergonya, de por….

Els matisos poden ser diversos i els colors de la seva intensitat també, ja es veu que tot plegat no pot acabar bé. Hi ha qui se’ls queda a dins, ben tancats perquè no surtin; altres els treuen a fora donant vida a un volcà que contamina l’entorn i a les persones que es troben allà, les quals també es veuen afectades per l’explosió.

Quan les sensacions són massa fortes el cos comença a queixar-se fins que acaba desencadenant-se una tempesta elèctrica i bioquímica que es fàcil de predir que acabarà amb mal de cap, amb mal de panxa o amb diferents dolències. I si aquestes es perllonguen en el temps poden arribar a traduir-se en malalties.

El cos ens parla i les preocupacions excessives poden derivar en depressió quan la persona queda enganxada en els records d’un passat que resulten dolorosos o bé en ansietat quan l’anticipació del que pugui passar genera una por intensa i insistent.

Per tots aquests motius és important poder escoltar el nostre cos i, en cas que sigui necessari, demanar ajuda a professionals especialitzats que puguin dotar amb diferents eines, tècniques, estratègies que empoderin a la persona davant d’aquesta allau de pensaments i sensacions que la desborden perquè pugui gestionar el seu dia a dia d’una forma millor i caminar cap a plantejaments més saludables.

La presa de consciència del que ens passa, l’auto coneixement, la capacitat d’autocontrol, el desenvolupament de capacitats per gestionar els nostres pensaments, les nostres emocions i les nostres relacions sempre és interessant. 

Seria desitjable  no haver d’arribar a l’extrem de passar-ho molt malament per posar-se en mans de professionals.

La prevenció, igual que en els altres àmbits de salut, és recomanable i permet tenir cura de la nostra salut mental des d’una perspectiva també de creixement personal que pot aportar molts coneixements i eines a la persona d’una forma molt enriquidora.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close