Entre roses i llegendes

En plena primavera, quan els camps s’omplen de color i ens acompanya la llum del sol durant més estona a cada dia que passa, les roses prenen protagonisme.

Roses amb els seus pètals de colors i les seves espines, plenes de simbologia i creades per la natura o bé fetes per mans artesanals amb diferents materials. En un ram, en un test o bé de xocolata per a llaminers i llamineres. Algunes ja esperades, altres rebudes amb sorpresa.

Escriptors i escriptores juguen amb lletres que s’entrellacen per formar paraules; paraules que es combinen per donar lloc a continguts diversos, llibres que finalment veuen la llum i que formen part de les paradetes que vesteixen carrers de viles en les quals amb il·lusió s’hi signen més d’una dedicatòria.

Amb més o menys afluència segons les hores del dia es poden veure potencials lectors i lectores de diferents edats i gustos variats, que s’apropen a la recerca d’aquells llibres que els han recomanat o bé per aquells que en fullejar-los atreguin més la seva atenció per a ells o per a d’altres, llibres que es converteixen en un possible regal entre les mans.

Paradetes encara amb olor de paper i fragància de rosa, plenes de color, plenes de pàgines escrites amb les quals es pot jugar a anar endavant i enrere per veure si el contingut ens convenç prou per fer-ne la compra.

En diverses sales s’ofereixen actes culturals amb recitals de poemes, contes, cançons i espectacles teatrals. Poetes, narradors d’històries i públic que es deixa transportar a altres indrets i temps.

Autors, il·lustradors, actors, jardiners, pastissers, llibreters, bibliotecaris, lectors, públic, llibreters, venedors i compradors… Per Sant Jordi i Santa Jordina el paisatge humà s’enriqueix conjugant cultura i natura. Que en puguem gaudir per molts anys.

Felicitats a totes les Jordines i Jordis.

Mercè Clos Muntsant

Imatge de congerdesign en Pixabay

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close