El poder de la rialla

EL PODER DE LA RIALLA

Diversos estudis demostren que si mirem vàries fotografies de diferents persones per valorar-ne el seu atractiu un dels factors que més ens influeix és el fet que el rostre mostri un somriure. Aquesta informació és ben coneguda i és utilitzada en diversos àmbits com ara el publicitari.

Més enllà de l’atracció física, el somriure és portador de sensació de benestar.

Hi ha persones que passen per la Vida somrient. Caminen, saluden, ballen… amb un somriure als llavis. Són ànimes portadores de “bon rotllo” allà on van. Qui regala somriures també augmenta les probabilitats de rebre’n, a voltes, de forma inesperada i sorprenent.

El sentit de l’humor i el riure són font de benestar i salut que el nostre cos agraeix.

Aquella rialla que surt de dins del cor i s’expressa en tota la seva plenitud es converteix en encomanadissa. A vegades riem en sentir riure a cor què vols a una altra persona fins i tot quan en desconeixem la seva causa.

Degut als seus efectes beneficiosos en l’àmbit de la psicologia m’agrada utilitzar dins del procés terapèutic en el moment que considero oportú el sentit de l’humor.

Un sentit de l’humor sa que permeti distanciar-se de les sensacions negatives de la situació problema, que doni la possibilitat de mirar-se-la des d’una altra perspectiva, de relativitzar-la, d’ampliar la mirada i donar-li la volta. I just en aquest punt, quan la persona ja està preparada per combinar-ho amb una bona dosi d’un plantejament positiu que permeti trobar solucions, alternatives de les quals la persona no n’era conscient, poder modificar aquelles situacions en les que els canvis són possibles o bé afavorir un procés d’acceptació davant d’aquelles circumstàncies que no són possibles de canviar.

Arribar a riure’s d’un mateix en un sentit positiu, des d’una bona autoestima, contribueix a la nostra salut mental i física.

Somrieu, rieu, canteu, balleu i feu tot allò que us vingui de gust, que us permeti ser feliços i encomanar felicitat als altres.

Tingueu cura primer de vosaltres mateixos/es per poder ajudar després als altres. Només des del vostre benestar podeu transmetre benestar al vostre entorn.

Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

667289012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close