De l’arbre que no ens deixa veure el bosc a l’aventura d’endinsar-nos en el nostre univers interior

Cada éssers humà perceb una part de la realitat condicionada per diferents factors com ara:

 • La sensibilitat dels nostres sentits a l’hora de captar estímuls i rebre sensacions
 • L’estil de funcionament del nostre cervell
 • La curiositat i les ganes de conèixer
 • Els aprenentatges realitzats
 • Els nostres pensaments i creences
 • La nostra cultura i els nostres valors
 • La nostra motxilla de vivències
 • Les nostres circumstàncies actuals
 • El nostre estat emocional

L’aventura d’endinsar-nos en el nostre univers interior no sempre és fàcil. Es tracta d’un acte de valentia que permet ampliar la mirada davant de la realitat que vivim en el nostre dia a dia, la nostra forma de reaccionar i la resposta que obtenim del nostre entorn en funció, també, del nostre estat d’ànim.

L’autoconeixement i una bona autoestima són essencials per poder afrontar les dificultats que ens trobem al llarg del nostre recorregut de vida de la forma més adequada possible, tenint en compte:

 • Els recursos i capacitats que tenim dins nostre
 • Les ajudes que podem obtenir del nostre entorn

La por al que pugui passar o a no saber enfrontar les dificultats ens pot ofuscar i, a vegades, es converteix en aquell arbre que no ens permet veure el bosc. Un bosc interior que, sovint, compta amb tresors desconeguts per a la nostra consciència.

La possibilitat de mirar dins nostre amb l’acompanyament adequat pot permetre descobrir moltes més capacitats i virtuts de les que ens imaginem. Aquesta descoberta ens pot ajudar a agafar força per poder superar els obstacles i continuar la nostra cursa endavant.

Experimentar que som capaços de superar situacions que teníem enquistades i enfrontar-nos a nous reptes des d’una mirada positiva pot formar part d’un creixement personal que ens enriqueix a nosaltres i al nostre entorn. Cada ésser humà és únic i irrepetible, per tant, les seves aportacions a aquest món també ho poden ser.

Per tal d’aconseguir-ho cal tenir cura de nosaltres mateixos, ser conscients del la importància de les emocions i la nostra capacitat per a gestionar-les, així com de la nostra capacitat per comunicar el que sentim i pensem de forma assertiva i sana.

Mercè Clos Muntsant

Psicòloga Col.7889

667289012

merceclosmuntsant.blog

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close