La trobada amb nosaltres mateix@s

Tenim un diàleg intern constant al llarg de tot el dia dins del nostre cap.

De forma molt resumida i simplificada, tenint en compte que caldria tenir presents diferents matisos si en parléssim amb més profunditat, podríem dir que els nostres pensaments tenen el seu origen en creences interioritzades sobre nosaltres mateix@s, els altres i sobre la Vida. Aquests s’han anat formant a través de la interpretació que hem fet a partir de diverses experiències viscudes i missatges que hem interioritzat des de petits/petites.

Dels milers de  pensaments que tenim en un sol dia se’n deriven diverses emocions que poden anar vinculades a les sensacions de benestar o malestar.

Les nostres principals decisions i accions dependran en gran  i principal mesura de l’activitat generada en el nostre cervell emocional més que no pas de la part racional.

Quin grau d’autoconeixement tenim del nostre món interior? Quin valor li donem?

Som protagonistes de la nostra pròpia història. Forma part de la nostra llista de prioritats el fet de dedicar-nos uns minuts agradables al dia?

Sovint diem que no tenim temps i, certament, ens trobem dins d’una societat que sembla que tingui pressa a tothora. Molts cops, sense gairebé adonar-nos-en, les nostres vides i els nostres pensaments van, al que jo anomeno, a “ritme de centrifugadora”.

Trobar uns minuts de pausa, de repòs, de relaxació, de meditació o bé d’una passejada en plena Natura que ens permetin la trobada amb nosaltres mateix@s seria ideal.

Ara bé, fins i tot quan aquestes propostes ens semblen impossibles d’assolir cal tenir present que sí que tenim petits moments en què estem sols.

Per exemple: us heu preguntat mai quantes persones i/o preocupacions us acompanyen mentre us dutxeu?

Seria bo, en aquesta i moltes altres ocasions, preguntar-nos si som capaços de posar l’Stop a pensaments intrusius i gaudir de les sensacions que ens proporciona en aquell present l’aigua, les bombolles de sabor i la seva olor o, si pel contrari, continuem immersos en preocupacions que ocupen la major part del nostre temps.

Se’ns apropen les Festes Nadalenques en les quals podria estar bé regalar-nos a nosaltres mateix@s algun espai agradable, de calma i també altres espais amb les persones que tenim més properes per tal de poder gaudir al màxim del temps compartit.

Bon desembre i bones Festes.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close