Tècniques de relaxació

Moments de calma

Un respir. Una mica de silenci. Calma. El cos agraeix aquells moments en què l’escoltem i li oferim el que necessita.

El ritme del dia a dia, les preocupacions, les pors són alguns dels factors que poden interferir en la nostra pau interior. A vegades no som prou conscients del grau en què això passa. Diferents símptomes ens fan d’alarma i ens permeten adonar-nos-en: mal de cap, mal de panxa, sensació d’ofec… Sempre és important primer descartar-ne qualsevol causa física i, per tant, consultar al metge. Tenir cura del nostre cos, estimar-lo i respectar-lo és important per a la nostra salut física i emocional.

Per una banda, podem contemplar les diferents fórmules per proporcionar al cos l’exercici físic que necessita per deixar anar toxines i alliberar endorfines. Hi ha a qui li agrada córrer, anar amb bicicleta, caminar i/o qualsevol altre activitat que li permeti al mateix temps gaudir de la natura. Altres persones opten per espais tancats, les ofertes són múltiples i variades.

D’altra banda, podem trobar múltiples estratègies per aprendre a respirar millor i relaxar-nos. Són pràctiques que es poden portar a terme de forma fàcil en els diferents àmbits en els que ens movem diàriament i que ens poden permetre mantenir la ment en calma davant de diferents situacions i reduir tensions corporals. La meditació i les diverses tècniques de relaxació és un  exemple de pràctica que ens hi pot ajudar.

En el meu canal de youtube hi podeu trobar algun vídeo de curta durada al vostre abast: https://www.youtube.com/watch?v=g3wZLZ148js

Per aquelles persones a qui els resulti difícil concentrar-se en les tècniques de relaxació i meditació els programes que alguns professionals tenim basades en Realitat Virtual faciliten l’adquisició d’aquestes tècniques i també en d’altres basades en els principis del Mindfulness que ens permeten aprendre estar presents en el nostre present. Cal poder entrenar la ment perquè el nostre cervell pugui crear aquelles vies que necessita per convertir en un hàbit fàcil d’aplicar quan les necessitem.

Dir-nos coses agradables a nosaltres mateixos encaminades a valorar-nos i respectar-nos com a persones pot contribuir de forma significativa en la nostra salut. Heus aquí un altre vídeo que us hi pot ajudar:

Distreure’ns amb activitats que ens resultin gratificants com pot ser cantar, ballar, pintar, compartir bones estones amb altres persones i visitar llocs que ens siguin agradables poden ser idees que també ens hi poden ajudar. Per a més idees podeu consultar: merceclosmuntsant.blog.

Mercè Clos Muntsant Psicòloga Col. 7889

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close